bert braet

COVID – 19 en personenvervoer

Ravelse AutoWeld komt met oplossing voor personenvervoer conform corona richtlijnen.

Geschreven door RAWEPO  Gepubliceerd: 24 april 2020

Anti coronascherm3

Om besmetting met het Corona virus te voorkomen hebben ze bij AutoWeld een speciaal anti-coronascherm ontwikkeld. Het zijn transparante preventieschermen op maat voor in de auto die virussen zoals Corona tegenhouden door een scheiding tussen uzelf en anderen aan te brengen.

Zowel de chauffeur als de passagiers zijn beschermd door dit hygiëne scherm of anti-spuugscherm. Het gaat de verspreiding van hoest- of niesdruppeltjes tegen. Daarnaast voorkomt het dat druppeltjes die zich door het praten verspreiden u besmetten. Hierdoor blijft u in staat uw werk te verrichten of zaken te doen.

Polycarbonaat spatscherm

Het gaat hier om een hoogwaardig slagvast kunststof scherm van polycarbonaat ofwel veiligheidsglas (Lexan) dat dient als afscheiding. Dit anti-virusscherm is 4 mm dik, net zo licht doorlatend maar veiliger dan glas en vele malen sterker dan perspexglas of plexiglas. Daarnaast is het nagenoeg onbreekbaar.

Anti-coronascherm op maat

We maken de anti-coronaschermen op maat. Op de foto bijvoorbeeld een scherm dat een scheiding aanbrengt tussen de voor- en achterstoelen voor personenvervoer in een Audi A8L. Hier staat de rechter voorstoel standaard in de voorste stand en de chauffeursstoel ver naar achteren. Het scherm is voor deze situatie gebogen om een goede pasvorm te krijgen.

Veiligheid materiaal

Belangrijk is dat coronaschermen niet splinteren omdat dit gevaar oplevert mocht er een ongeluk plaatsvinden. Daarnaast moeten de schermen flexibel zijn zodat je de auto via de andere kant kunt verlaten mocht dit nodig zijn. Veilige schermen versplinteren dus niet en zijn buigzaam. Daarom hebben wij onder andere een slagtest en buigtest gedaan. Het resultaat ziet u in de video: ‘testen materiaal coronaschermen’. Het blijkt dat het door ons gebruikte polycarbonaat zeer slagvast is en niet versplintert. Daarnaast is het zeer buigzaam. Het materiaal is daarmee geschikt voor de toepassing in coronaschermen.

Bijzonderheden anti-coronascherm

Bij de ontwikkeling van dit scherm is rekening gehouden met een aantal zaken. Zowel de aanwezigheid van de veiligheidssystemen zoals airbags als het ventilatiesysteem zijn ingecalculeerd. Verder is het zo vormgegeven en afgewerkt dat het scherm niet misstaat in de auto. Daarnaast zijn de schermen helder doorzichtig en blijft de mogelijkheid bestaan om met de passagiers te praten. Kortom, naast veilig te zijn tegen coronabesmetting komt de overige veiligheid ook niet in het gedrang.

Scherm tussen de voorstoelen

Je wilt voor vervoer graag naast elkaar in de auto rijden maar vanwege corona kun je dit niet onbeschermd doen. Naast schermen die we tussen de voorstoelen en de achterstoelen monteren zijn er ook die we tussen de beide

voorstoelen monteren. Zo blijven hoestdruppels met het virus gescheiden aan één kant. Bij dit scherm blijft het zicht op de voorruit vrij. Een heel praktische oplossing als het om veilig rijden gaat in deze tijd.

Dit scherm is er ook voor auto’s met een bankje voorin.

Standaard coronascherm voor tussen de voorstoelen

Toepassingen anti-spuugscherm

Het scherm wordt veel toegepast in taxi’s en bij andere bedrijven voor personenvervoer. Daarnaast kan het toegepast worden in leswagens waarbij ingrijpen mogelijk blijft. Maar ook vindt dit zijn toepassing in werkbussen en andere auto’s waar mensen te dicht op elkaar zitten, bijvoorbeeld in personenauto’s.

Specificatie anti-corona autoscherm

 • Materiaal samenstelling: polycarbonaat/ Lexan
 • Dikte: 4 mm
 • Gewicht: 50% lichter dan glas.
 • Lichtdoorlatendheid: 92%

Half fabricaat met de schutfolie er nog op. Het scherm is al vorm gesneden en gebogen maar moet nog afgewerkt worden.

Montage veiligheidsscherm

Het scherm tegen Corona hoeft niet gemonteerd te worden met bouten of schroeven. Het wordt eenvoudig bevestigd aan de hoofdsteunen van de auto. Hierdoor valt het later ook weer makkelijk te verwijderen zonder dat je er iets van terug ziet.

Voordelen anti-coronascherm op een rij:

 • Bescherming in de auto tegen virussen zoals Corona
 • Maatwerk scherm
 • Rekening houdend met veiligheid- en ventilatiesystemen
 • Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Geen beschadiging aan de auto
 • Snel leverbaar
 • Zeer hoge slagvastheid
 • Nagenoeg onbreekbaar
 • 50% lichter dan glas
 • Vele malen sterker dan plexiglas
 • Nette vormgeving
 • Ook weer makkelijk te verwijderen zonder sporen

Meer info: info@autoweld.becontact autoweld

bert braet

Wij zijn verhuisd !!!

Beste klant,

Voor wie het grote nieuws nog niet gehoord heeft, wij zijn verhuisd! Vanaf heden kan U ons vinden op onze nieuwe locatie aan de Kanaaldijk 8 te Ravels.

Op een andere voordeur en het adres na verandert er voor U niet zoveel. U kan bij AutoWeld nog steeds terecht voor aankoop, onderhoud en reparatie van uw auto of bedrijfsvoertuig. En AWBI blijft uw vertrouwde partner voor de inrichting van uw bedrijfsvoertuig.

Vanaf heden kunt U bij AutoWeld ook terecht voor een volledige bandenservice. Van aankoop, montage en balanceren tot stockage van uw zomer- en winterbanden.

Met de aankoop van dit nieuwe pand en de investeringen in nieuwe apparatuur hopen we U de komende jaren een nog betere, uitgebreidere en snellere service te kunnen bieden.

Vanzelfsprekend blijven onze openingsuren, telefoonnummers en e-mailadressen ongewijzigd.

We hopen u snel een keer te mogen verwelkomen op onze nieuwe locatie.
De koffie staat klaar!

AutoWeld  –  AWBI

Nieuwe locatie AWBI & AutoWeld

 

bert braet

AWBI en Finnerup op autosalon 2017

AWBI en Finnerup staan samen op het autosalon 2017 in Brussel

Tussen 14 en 22 januari is AW bedrijfswageninrichting samen met Finnerup te vinden op het auto en motor salon in Brussel. Bezoek ons in Hal 3 stand 9. Kijk op de website voor meer informatie.

Autosalon 2017

bert braet Geen reacties

Website AW bedrijfswageninrichting

Logo AWBI AW bedrijfsinrichting jpeg

Met trots verwelkomen wij u op onze nieuwe website, voorzien van een moderne interface, duidelijke structuur en met interessante content. Wij hopen op deze manier een duidelijk beeld te schetsen van wat wij doen en voor welke zaken u bij ons terecht kunt. Tevens vindt u hier altijd het laatste nieuws over onze producten en ons bedrijf alsook antwoorden op de vragen die het meest aan ons gesteld worden.

We hopen dat u net zo enthousiast bent over de nieuwe website als wij en dat we u vaak mogen ontvangen als bezoeker!